Menu English

Ouderschap Blijft in Rotterdam

Optimale ondersteuning voor kinderen van vechtscheidende ouders
Publicatiedatum: 01 januari 2015

Rotterdam telde in 2013 maar liefst 185.000 kinderen van gescheiden ouders. Tien procent van alle scheidingen in Rotterdam mondt op dit moment uit in langdurige en ernstige conflicten. Door de moeizame omgang en strijd tussen ouders kan dit bij de kinderen – tot ver in hun volwassenheid – onder meer leiden tot psychische problemen, overmatig alcoholgebruik en tienerzwangerschap.

Toon:

Verwachte resultaten

Met behulp van de verworven informatie werd in de eerste plaats een app ontwikkeld, welke kinderen in vechtscheidingssituaties kon helpen hun stem in het vechtscheidingsproces van hun ouders te versterken. In de tweede plaats werd de mogelijkheid hoe deze app het huidige aanbod aan kindgerichte interventieprogramma‚Äôs kon ondersteunen, onderzocht. Tot slot werden de resultaten van dit onderzoek beschreven in een wetenschappelijk artikel en zijn de resultaten ingebed in het curriculum van Instituut voor Sociale Opleidingen en Instituut voor Lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam. 

ūüć™

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen