Menu English

Integrale Zorgverlening

Verbeteren van de zorg voor chronische ziekte
Publicatiedatum: 01 januari 2012

De zorg voor mensen met een chronische ziekte kan beter. Er is nog altijd sprake van versnippering van de zorg, aanbodgericht denken en handelen, en de patiënt staat nog onvoldoende centraal.

Toon:

Doel van het project was daarom het schrijven van een nieuw en vernieuwend leerboek voor studenten en zorgprofessionals, waarbij patiëntverhalen centraal staan. Het boek, geschreven door Henk Rosendal en Lausanne Mies, bevat tevens een dvd met 5 korte, indringende beeldportretten. Op basis van deze verhalen en films zijn centrale thema’s verwoord, waar vele opdrachten aan zijn gekoppeld. Deze opdrachten zijn bedoeld om studenten en zorgprofessionals kritisch en creatief te laten kijken naar het eigen functioneren. En op zoek te gaan naar mogelijkheden om de zorg voor deze sterk groeiende groep patiënten te verbeteren.

Het leerwerkboek is eind 2012 onder de volgende naam uitgebracht: Integrale zorg voor mensen met een chronisch ziekte. Vanuit patiëntverhalen naar een nieuw perspectief op zorg.

Inmiddels wordt het leerwerkboek – dat in de pers goed werd ontvangen - met veel plezier gebruikt in diverse bachelor en masteropleidingen, zowel binnen als buiten Hogeschool Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen