Menu English

Academische Werkplaats Dementie

Praktijkgericht onderzoek onder mensen met dementie en hun naasten
Publicatiedatum: 01 juli 2008

De Academische Werkplaats Dementie is een werkgemeenschap van praktijk en beleid (ketenpartners zorgketen dementie Capelle en Krimpen aan den IJssel), en onderwijs en onderzoek (Kenniscentrum Zorginnovatie en Van Kleef Instituut).

Toon:

De doelstelling is: ontwerp en implementatie van geïntegreerde zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in Capelle en Krimpen aan den IJssel.

Projectbeschrijving

De drie pijlers van de Academische Werkplaats Dementie zijn:

  1. samen met studenten en docenten van Hogeschool Rotterdam praktijkgericht onderzoek doen in opdracht van de ketenpartners;
  2. deskundigheidsbevordering;
  3. verspreiding en implementatie van de producten van de Academische Werkplaats Dementie. 

De eerste drie jaar (2008-2011) was alleen zorgorganisatie De Zellingen aan de Werkplaats verbonden als praktijkinstelling. In de tweede fase (2012-2013) is er gewerkt aan de verbinding met de hele dementieketen Capelle en Krimpen aan den IJssel. Vanaf 2014 wordt structureel samengewerkt met de partners van de keten. Kenniscentrum Zorginnovatie nam deel aan de werkgroepen Onderzoek & Innovatie en Deskundigheidsbevorderingen. Daarnaast adviseert Kenniscentrum Zorginnovatie het bestuur van de keten.

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen