Menu Zoeken English

De STIP-methodiek

De gepersonaliseerde stapsgewijze integrale aanpak van probleemgedrag bij mensen met dementie
Publicatiedatum: 01 april 2019

Voor dit project is een nieuwe, complete aanpak van probleemgedrag ontwikkeld, gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso. In deze richtlijn zijn drie aanpakken genoemd die effectief waren (IRR, STA OP!, GRIP). De projectgroep bestaat uit de betrokkenen van deze drie aanpakken, waarbij samen tot één gecombineerde methodiek is gekomen: STIP. Deze aanpak zal in twee verpleeghuizen toegepast worden. De toepassing wordt ondersteund door de webapplicatie BPSD Care, die speciaal hiervoor ontwikkeld is en reeds gebruikt wordt in Zweden, Japan en Denemarken.

Toon:

(Beoogde) resultaten

De beoogde resultaten richten zich voornamelijk op het vinden van antwoorden op hoe de implementatie van de STIP-methodiek gerealiseerd kan worden. Drie vraagstellingen staan centraal:

  1. In hoeverre wordt de STIP-methodiek volgens protocol persoonsgericht, interdisciplinair, tijdig en in optimale mate geïmplementeerd?
  2. In hoeverre draagt de webapplicatie BPSD Care bij aan de implementatie van de STIP-methodiek?
  3. Welke belemmerende en bevorderende factoren ervaren mantelzorgers, zorgprofessionals en inhoudelijk managers bij de implementatie van de STIP-methodiek?

 

Publicaties

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen