Menu
  English

  De STIP-Methode

  De gepersonaliseerde stapsgewijze integrale preventie en behandeling van probleemgedrag bij mensen met dementie

  Publicatiedatum: 01 april 2019

  Voor dit project is een nieuwe, complete aanpak van probleemgedrag ontwikkeld, gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso. In deze richtlijn zijn drie aanpakken genoemd die effectief waren (IRR, STA OP!, GRIP). De projectgroep bestaat uit de betrokkenen van deze drie aanpakken, waarbij samen tot één gecombineerde methodiek is gekomen: STIP. Deze aanpak zal in twee verpleeghuizen toegepast worden. De toepassing wordt ondersteund door de webapplicatie BPSD Care, die speciaal hiervoor ontwikkeld is en reeds gebruikt wordt in Zweden, Japan en Denemarken.

  Toon:

  (Beoogde) resultaten

  De beoogde resultaten richten zich voornamelijk op het vinden van antwoorden op hoe de implementatie van de STIP-Methode gerealiseerd kan worden. Drie vraagstellingen staan centraal:

  1. In hoeverre wordt de STIP-Methode volgens protocol persoonsgericht, interdisciplinair, tijdig en in optimale mate ge├»mplementeerd?
  2. In hoeverre draagt de webapplicatie BPSD Care bij aan de implementatie van de STIP-Methode?
  3. Welke belemmerende en bevorderende factoren ervaren mantelzorgers, zorgprofessionals en inhoudelijk managers bij de implementatie van de STIP-Methode?

   

  Resultaten/Publicaties