Menu
  English

  Relaties Tussen Pijn en Bewegen

  Onderzoek naar bewegingsstoornissen

  Publicatiedatum: 01 januari 2015

  Het onderzoek richt zich op bewegingsstoornissen ter hoogte van de schouder-arm bij mensen met ‘subacromiale pijnklachten’.

  Toon:

  Pijn en bewegen zijn nauw met elkaar verbonden. Zo leidt pijn direct tot aanpassingen in de manier waarop we bewegen en leidt bewegen tot onder andere het verminderen van pijn. Kennis over de relatie tussen pijn en bewegen is voor fysiotherapeuten van cruciaal belang. Hun hulpverlening richt zich immers in de meeste gevallen op het verminderen van pijn door middel van bewegen en het optimaliseren van bewegingsfuncties.

  Om het inzicht in de relatie tussen pijn en bewegen verder te onderzoeken is in samenwerking met de afdeling orthopedie van het Erasmus Medisch Centrum een onderzoek opgezet. Het onderzoek richt zich op bewegingsstoornissen ter hoogte van de schouder-arm bij mensen met ‘subacromiale pijnklachten’. Mensen met deze vorm van schouderpijn wordt in de fysiotherapeutische praktijk veelvuldig gezien. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek kunnen concrete adviezen voor de inhoud van fysiotherapeutische hulpverlening worden aangegeven. Inzichten kunnen daarnaast worden toegepast bij mensen met andere vormen van musculoskeletale pijn, zoals lage rugpijn en nekpijn.