Menu
  English

  Met Taal Vooraan

  Taalverrijking op de voor- en vroegschoolse educatie

  Publicatiedatum: 01 mei 2017

  Taalontwikkeling van kinderen op de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en vier VVE-locaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers tijdens hun werk gecoacht worden.

  Toon:

  Resultaten

  Het einddoel van dit project is een kant-en-klare training, die logopedisten van ZOLORO kunnen aanbieden als dienst aan VVE's in de regio Rotterdam. Een dergelijke training kan onderdeel vormen van de samenwerking tussen VVE en logopedist, waarbij signalering van taalproblemen en een snelle verwijzing naar de logopedist vroegtijdig kunnen plaatsvinden. 

  In 2020 is, mede dankzij subsidie vanuit het Damsté-Terpstra Fonds, een train-de-trainer cursus voor logopedisten ontwikkeld met bijbehorend filmmateriaal. In juni 2022 is deze voor het eerst uitgevoerd. In het najaar van 2022 startten deze cursisten (logopedisten) met het aanbieden van de training aan pedagogisch medewerkers. 

  Sinds 2023 wordt de train-de-trainercursus aangeboden via Expertisecentrum Uniek, zie voor meer info: www.mettaalvooraan.nl 

  Publicaties en producten

  In de media

  Nieuwsbrieven

  Aanmelden

  Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Meld u aan door te mailen naar lector Karin Neijenhuis.