Menu English

Academische Werkplaats Fysiotherapie Rotterdam (AWF)

De Academische Werkplaats Fysiotherapie Rotterdam (AWF) is een gezamenlijk initiatief van de opleiding fysiotherapie en het lectoraat Complexe Pijn van Kenniscentrum Zorginnovatie. In de AWF wordt enerzijds samen gewerkt met het Erasmus MC, Universiteit Antwerpen, de Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Gent als academische partners, en anderzijds met eerstelijns praktijken voor fysiotherapie. Het gezamenlijke doel is om de kwaliteit van de fysiotherapeutische beroepspraktijk te verbeteren door middel van het gezamenlijk opzetten, uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en het implementeren van praktijkinnovaties.

Toon:

Projectbeschrijving

De projecten die binnen de academische werkplaats fysiotherapie worden opgezet en uitgevoerd richten zich op het verbeteren van de fysiotherapeutische hulpverlening voor mensen met musculoskeletale pijn en hiermee geassocieerde beperkingen. Fysiotherapeuten, docenten, onderzoekers en studenten werken samen aan deze ambitie en wisselen hiertoe kennis en ervaringen uit. Praktijk, onderzoek en onderwijs gaan in de academische werkplaats ‘hand in hand’.

Deze werkwijze kan als volgt schematisch worden weergeven:

Omdat de academische werkplaats zich bevindt op het snijvlak van onderwijs, onderzoek en praktijk, is snelle kennisdeling mogelijk. Docenten en studenten zijn direct betrokken bij nieuwe ontwikkelingen. Fysiotherapeuten kunnen onderzoeksresultaten implementeren in hun praktijk om de kwaliteit voor de patiënten te verbeteren. Dat betekent meerwaarde voor zowel de patiënten, de fysiotherapeutische hulpverleners als de studenten en onderzoekers.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen