Menu English

Beter Opleiden in Samenhang en Synergie Primair Onderwijs

BOSS PO
Publicatiedatum: 01 januari 2014

De Pabo, Kenniscentrum Talentontwikkeling en de betrokken stichtingen zien in de regeling ‘Versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen’ goede mogelijkheden om het bestaande samenwerkingsverband in het primair onderwijs te versterken, uit te breiden en te verdiepen.

Toon:

Het doel is daarbij het opzetten van een duidelijke doorlopende leerlijn tussen de Pabo HR en de basisscholen in de regio Rotterdam: van het samen opleiden van aankomende leerkrachten op de Pabo, naar het begeleiden van beginnende leerkrachten op scholen, naar het bijscholen en professionaliseren van ervaren leerkrachten. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de specifieke competenties die een leerkracht in de grootstedelijke (achterstands-)context nodig heeft.

Samen opleiden staat hierin voor alle vormen van opleiden, waarbij basisschool en opleidingsinstituut gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de opleidingstrajecten voor leerkrachten basisonderwijs. De professionalisering van aankomende, startende en gediplomeerde leerkrachten staat centraal. 

De Pabo leidt studenten op voor de grootstedelijke regio en voor de scholen van de stichtingen geldt dat er veel behoefte is om in de grootstedelijke context de beste aanpak te onderzoeken. De stichtingen hebben namelijk te maken met de grootstedelijke problematiek die centraal staat in het curriculum van de Pabo.

"Dit programma is gestart op de juiste tijd op de juiste plaats, anno 2014 in de grote stad waar de maatschappij complex is en snel verandert. Dit vraagt om vakbekwame leraren die in staat zijn de veranderingen bij te houden en daarop adequaat te reageren. Het programma BOSS versterkt de samenhang van theorie en praktijk zowel op de basisscholen als op HR zodat de opleiding van de leerkrachten zich verbetert."

Stichting BOOR

Klik op de afbeelding om de brochure te openen 

Projectfeiten

alle feiten over het project op een rij

Samenwerking

Lees verder bij Partners

Looptijd

2014 - heden

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen