Menu English

Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT

kansen voor het hoger onderwijs
Publicatiedatum: 01 september 2016

De Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF hebben gezamenlijk het 4-jarige Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT opgesteld. bHet plan biedt ruimte om substantiële stappen te zetten op het gebied van digitalisering.

Toon:

Projectbeschrijving

Over het Versnellingsplan

p>Digitalisering biedt grote kansen voor het hoger onderwijs in Nederland. Het kan bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs en de internationale positie van het hoger onderwijs versterken. Het versnellingsplan is gebaseerd op 3 gedeelde ambities:

  1. Aansluiting op de arbeidsmarkt verbeteren
  2. Flexibilisering van het onderwijs
  3. Slimmer en beter leren met technologie

8 versnellingszones

Het Versnellingsplan is opgedeeld in 8 versnellingszones waarbinnen 40 universiteiten en hogescholen samenwerken. Een aanvoerder van een van de instellingen geeft leiding aan een versnellingsteam met vertegenwoordigers van de deelnemende instellingen. Lector Fleur Prinsen is aanvoerder van het team  Evidence-based onderwijsinnovatie met ICT

Zone Evidence-based onderwijsinnovatie met ICT

"Het versnellingsteam Evidence-based Onderwijsinnovatie met ICT wil beter zicht krijgen op hoe de kennisinfrastructuur zowel binnen een instelling als op landelijk niveau, zó georganiseerd kan worden dat kennis de onderwijsontwerppraktijk op een passende en tijdige manier bereikt. Daarbij wordt aandacht besteed aan het zichtbaar maken (voor docenten, ondersteuners en onderzoekers) van de kennis en de vragen vanuit de praktijk."

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen