Menu English

Openbare les Tina Rahimy

"Schillen van het verschil"

Op 19 juni 2018 vond de openbare les ‘Schillen van het verschil’ van Tina Rahimy, lector Sociaal werk in de superdiverse stad plaats. Tijdens deze les verwoordden en verbeeldden Rahimy, dramadocent René Akkermans én studenten van de opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam hun visie op inclusie en uitsluiting in het stedelijke bestaan.

Het onderzoek van het lectoraat baseert zich niet op de aanname dat we louter heden ten dage dienen na te denken over diversiteit. Diversiteit is geen nieuw fenomeen. Het is juist oeroud en in de menselijke geschiedenis hebben we steeds nieuwe manieren bedacht hoe om te gaan met het verschil dat inherent is aan ons menselijk bestaan. 

Lector Tina Rahimy verkent een nieuw vocabulaire voor een andere attitude ten opzichte van diversiteit. Het gaat om het schillen van de manier waarop we tot nu hebben gedacht over het verschil; om op zoek te gaan naar nieuwe vormen van communities binnen de dynamiek van het stedelijke leven. Het schillen van het verschil ziet Rahimy als basishouding van het sociaal handelen. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen