Menu English

Passende begeleiding Entree-studenten naar werk

Een ontwerpgericht onderzoek naar begeleiding en samenwerking van Entree-studenten

De overgang van school naar werk is voor een deel van de Entree-studenten ingewikkeld. Zowel door de vaardigheden die van hen verwacht worden, door de fase waarin ze zitten op weg naar volwassenheid, door hun nog niet afgeronde loopbaanoriëntatie als door soms problematische persoonlijke omstandigheden. Integrale begeleiding op maat tijdens hun transitie naar werk is daarom belangrijk. Dit ontwerpgerichte onderzoek is gericht op expliciteren van praktijk-kennis over passende begeleiding en het in co-creatie ontwikkelen van een methodische handreiking voor de begeleiding van Entree-studenten op school en op de werkplek.

Toon:

(Beoogde) resultaten

In dit ontwerpgericht onderzoek ontwikkelen we in co-creatie een handreiking en onderbouwing voor begeleiders om Entree-studenten passend te begeleiden in de overgang naar werk. We ontwikkelen ook een learning community rondom dit thema.

De doorwerking van dit ontwerpgerichte onderzoek vindt plaats via wetenschappelijke- en vakpublicaties, een slotconferentie en via het netwerk van het consortium. Daarnaast werken de uitkomsten van dit onderzoek op verschillende manieren door naar hbo-onderwijs, mbo-onderwijs en de onderzoekgemeenschap.

Doorwerking hbo-onderwijs: Doorwerking naar het hbo-onderwijs vindt plaats door deelname van studenten en docenten aan het ontwerpgerichte onderzoek en via een themabijeenkomst voor docenten en studenten over integrale begeleiding van kwetsbare jongeren aan de hand van de praktijkhandreiking en de onderbouwing met voorbeelden.

Doorwerking mbo-onderwijs: Het ontwerpgerichte karakter van dit onderzoek staat volledig ten dienste van het ontwikkelen van een praktijkhandreiking die begeleiders van Entree-studenten kunnen gebruiken om hun begeleiding verder aan te scherpen en hun samenwerking te versterken. ROC’s en stagebedrijven kunnen de praktijkhandreiking ook gebruiken voor het inwerken van nieuwe collega’s.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen