Menu English

Impuls

Ouderbetrokkenheid op Zuid
Publicatiedatum: 01 september 2013

In het kader van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid biedt het ministerie van Binnenlandse Zaken een aantal scholen in Rotterdam Zuid een combinatie aan van verschillende programma’s.

Toon:
  • een verbetertraject waarin scholen, onder begeleiding van CPS Onderwijsontwikkelingen
  • advies, samen met ouders werken aan het realiseren een wederkerige samenwerking (ouderbetrokkenheid 3.0, De Vries, 2013);
  • een oudercursus van Sezer Voor Diversiteit die ouders in de bovenbouw helpt hun onderwijsondersteunende gedrag te versterken:
    De cursussen bestaan uit twaalf bijeenkomsten en zijn bedoeld om ouders te versterken in hun thuisbetrokkenheid (steunen, stimuleren, inspireren en motiveren). Om ouders te leren de wereld van hunkind te vergroten, maakt ook een culturele uitstap deel uit van het programma. Onder leiding van Jolanda Loon onderzoeken studenten van de minor Opvoedschakels hoe ouders deze opvoedcursussen ervaren.
  • expertise van en studentinzet via het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid en een monitor van het programma verzorgt door collega Luuk van Schie samen met studenten van de sociale opleidingen en de pabo.

Het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid blijft bovendien nieuwe kennis ontwikkelen om de samenwerking met ouders te verbeteren. Deze samenwerking krijgt veelal vorm in gesprekken. Naast het al genoemde kennismakingsgesprek en voortgangsgesprek, is er ontwikkeling rond het adviesgesprek en is er een variant op het voortgangsgesprek.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen