Menu English

Contactouders

Publicatiedatum: 01 september 2016

Een kleine groep ouders op een middelbare school krijgt de rol om vorm te geven aan ouderbetrokkenheid door aanspreekpunt voor andere ouders te zijn, de drempel naar de mentor en deelname aan ouderactiviteiten te verlagen en klankbord voor de school te zijn.

Toon:

Projectbeschrijving

De onderzoekers volgen de pilot, met als doel de aanpak aan te helpen scherpen voor deze breder uitgezet gaat worden in Rotterdam. Met het onderzoek werd verkend hoe het concept contactouders in potentie kan bijdragen aan het versterken van de thuisbetrokkenheid en de relatie met school van ouders (zowel de contactouders als de ontvangende ouders). Met behulp van observaties bij de training voor de contactouders, een vragenlijst voor de contactouders en gesprekken met de verschillende betrokkenen werd een beeld geschetst van wat het concept contactouders betekent voor de taken van de contactouders, de organisatie en het faciliteren van de contactouders om hun taken uit te kunnen voeren. Daarmee werden ook aandachtspunten geformuleerd voor het overdragen van dit concept naar andere (Rotterdamse) scholen.

Verbinding met het onderwijs

De resultaten kunnen worden ingezet ter bevordering van contact met ouders van leerlingen op het voortgezet onderwijs. De inzichten kunnen daarnaast meegenomen worden naar onderwijs rondom onderwijsbetrokkenheid, onder andere op Hogeschool Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen