Menu English

City Deal

Ouderbetrokkenheid bij studiekeuze en loopbaanoriëntatie
Publicatiedatum: 01 januari 2016

City deal is een project vanuit de ministeries SZW en OCW met als doel bij te dragen aan vermindering van jeugdwerkeloosheid van migrantenjongeren. Het project loopt op (v)mbo’s in vijf steden (Amsterdam, Den Haag, Leeuwarden, Zaanstad en Enschede) en betreft meerdere onderdelen.

Toon:

Het lectoraat Ouders in Rotterdam Zuid is betrokken bij het project om ouders in het grootstedelijke vmbo beter te betrekken bij studiekeuzes en loopbaanoriëntatie. Het project omvat het formuleren, uitvoeren en evalueren van een aantal concrete experimenten om ouders beter te betrekken bij het loopbaanleren van hun kinderen. Beoogd wordt het loopbaanondersteunend gedrag van ouders te versterken van het en via die weg het vergroten van de loopbaancompetenties van leerlingen.

In bijeenkomsten in de steden die meewerken aan City Deal gaan scholen met elkaar in gesprek. De scholen maken vervolgens eigen keuzes in hun aanpak, zodat deze op maat is naar hun eigen wens en situatie.

Het project is verbonden met het promotieonderzoek van Monique Strijk, die met twee Rotterdamse vmbo’s interventies om ouders meer te betrekken bij de loopbaankeuzes van hun kinderen ontwikkelt en test.

Mariette Lusse, lector van Kenniscentrum Talentontwikkeling, is (samen met prof. Dr. Marinka Kuijpers) als expert betrokken bij dit project. Zij leidt de startsessies in de gemeentes en ontwikkelt een start- en een eindversie van een handreiking voor de scholen die aan het project deelnemen. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen