Menu English

Visie op de toekomst van de Nederlandse procesindustrie: en de rol van het lectoraat Procesoptimalisatie en -intensificatie bij de realisatie daarvan

Publicatie van CoE HRTech
M. Lieshout,van | Lezing | Publicatiedatum: 10 oktober 2017

openbare les

De Nederlandse procesindustrie ziet grote uitdagingen op zich afkomen: een energietransitie die 80-95% emissiereductie tussen nu en 2050 mogelijk moet maken, een groeiend aantal ultramoderne plants in het Midden-Oosten en Azie. Hoe blijf je dan als ‘oude’ Europese plant concurrerend? Business as usual is geen optie, maar wat dan wel? Lector Marit van Lieshout verkent in deze openbare les de twee lange termijn uitdagingen van de Nederlandse procesindustrie: - het sterk verminderen van de broeikasgasemissies - het aantrekkelijk blijven voor investeerders Hierbij geeft zij aan welke kansen zij ziet voor technologische innovatie, met name voor toepassingen van innovatief reactor design, warmtepomptechnologie en membraantechnologie.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen