Menu English

Pleidooi voor socioprudentie in het sociaal werk

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
F.C.P.P. Spierings, N. Vos,de, M. Jager-Vreugdenhil, L. Doorn,van, J.P. Wilken | Boekdeel | Publicatiedatum: 15 februari 2021
Hoofdstuk in Sociaal werk doordacht. (red.) Judith Metz, Marja Jager-Vreugdenhil, Jean Pierre Wilken, Toby Witte. Amsterdam, SWP, 2021. ISBN 9789085600848 Wat is de professionele identiteit van het sociaal werk? Wat zijn kernwaarden, kernbegrippen en kernelementen? Wat betekent dit voor de beroepsuitoefening, en voor opleiding en professionalisering? Sociaal werk doordacht beschrijft een aantal belangrijke kernelementen van de professionaliteit van het sociaal werk. Zo wordt ingegaan op de missie en het specifieke van het methodisch werken in het sociaal werk. Een aantal belangrijke begrippen wordt uitgewerkt: socioprudentie, sociale reflexiviteit, integraal werken en beleidscontextueel werken.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen