Menu English

Opvattingen over professioneel handelen in de uitvoering van gemeentelijke arbeidsreïntegratie: deelrapport in het kader van het onderzoek Versterking methodisch werken via HRM

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
R. Berkel,van, P.H.J. Aa,van der | Rapport | Publicatiedatum: 24 september 2019
Dit rapport is een van de opbrengsten van het onderzoek ‘Versterking methodisch werken via HRM’ dat Hogeschool Rotterdam, Universiteit Utrecht en Hanzehogeschool Groningen in 2017-2018 hebben uitgevoerd. Centraal in dit onderzoek stond de vraag hoe HR-interventies het professionele handelen van klantmanagers met re-integratie en activeringstaken beïnvloeden. Het onderzoek vond plaats met steun van het ZonMW-programma ‘Vakkundig aan het werk’. Een belangrijke fase in dit onderzoeksproject was het operationaliseren van het concept ‘professioneel handelen’, op basis van literatuuronderzoek en interviews met ruim 100 uitvoerders, managers en bijstandsgerechtigden. Deze fase was ingebouwd om tot een construct (meetinstrument) voor ‘professioneel handelen’ te kunnen komen dat aansluit bij de gemeentelijke uitvoeringspraktijk van re-integratie en activering. Uit eerder onderzoek was een dergelijk construct nog niet beschikbaar. Dit construct is gebruikt om relaties tussen HR-interventies en professioneel handelen te onderzoeken.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen