Menu English

De werkalliantie in het gedwongen kader: eindrapportage van een kwalitatief onderzoek naar de wijze waarop reclasseringswerkers een werkalliantie aangaan met cliënten

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
C.J. Degener, A. Sturm, A. Menger | Rapport | Publicatiedatum: 01 september 2013
Wat zijn kenmerken van een effectieve werkalliantie in gedwongen kader, waarbij controlerende en begeleidende activiteiten worden gecombineerd? In dit staan de volgende onderzoeksvragen centraal: 1. Hoe denken de deelnemende reclasseringswerkers over de werkalliantie in de beroepspraktijk: welke kenmerken zijn volgens hen belangrijk en hoe zeggen zij dat zij hieraan werken? Bron: individuele diepte- interviews met 11 ervaren reclasseringswerkers, gespreksopnames (34) en groepsinterviews (2 of 3 per deelnemende locatie) waarin hierop wordt gereflecteerd. 2. Op welke wijze tracht de reclasseringswerker reactance van clienten te beinvloeden en hoe is dit terug te vinden in de gespreksopnames? Bron: individuele interviews, gespreksopnames en groepsinterviews. 3. In hoeverre zijn de kenmerken die worden gemeten in de vragenlijsten van het kwantitatieve deel (1A) te herkennen in de gespreksopnames? Bron: codeboek aan de hand van kenmerken meetinstrument voor analyse gespreksopname en illustraties uitgekozen door deelnemende reclasseringswerkers, aangevuld met illustraties gekozen door de onderzoeksgroep.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen