Menu English

3000 jaar denkers over onderwijs

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
E. Eskens, R. Gude, G. Biesta, L. Stevens, M. Vermeulen, M.E.A. Lusse, H. Sissing, R. Simons, P. Meijer | Boek | Publicatiedatum: 15 januari 2015
Uitspraken van grote denkers zetten door hun beperkte omvang, verbeeldingskracht en helderheid aan tot nadenken en discussie. Leg in een gezelschap een paar uitspraken op tafel en er ontspint zich een verdiepend gesprek. ‘Klopt die uitspraak wel? Ervaar jij dat nou ook zo? Wat raakt je in deze uitspraak? Is het tegenovergestelde ook waar? Jij zegt dat nu wel, maar …’ De meeste uitspraken in 3000 jaar denkers over onderwijs zijn juweeltjes en ze zijn vaak ook nog verrassend actueel. Het euvel van het ontbreken van de bredere context van uitspraken is van minder belang. Deze valt makkelijk te achterhalen via het internet en boeken van de geciteerde denkers. Belangrijker is wat de lezer ermee doet. Met bijdrage van Mariëtte Lusse: Hoofdstuk 5 Over Ouders.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen