Menu
  English

  The Healing Base

  Publicatiedatum: 01 februari 2022

  Hoe 3D-print je een circulaire militaire basis in Mali, gebruikmakend van materialen op locatie? Aan dat vraagstuk van Defensie en TNO hebben studenten van Hogeschool Rotterdam de afgelopen vijf maanden vol enthousiasme gewerkt. Dat deden zij tijdens hun stage/afstudeerperiode binnen de TIP Community onder begeleiding van Cora Jongenotter en Peter Troxler.

  Toon:

  Hoe 3D-print je een circulaire militaire basis in Mali, gebruikmakend van materialen op locatie? Aan dat vraagstuk van Defensie en TNO hebben studenten van Hogeschool Rotterdam de afgelopen vijf maanden vol enthousiasme gewerkt.

  Dat deden zij tijdens hun stage/afstudeerperiode binnen de TIP Community onder begeleiding van Cora Jongenotter en Peter Troxler. Studenten van de opleidingen Logistics Management, Technische Informatica, Bouwkunde, Technische Bedrijfskunde en Creative Media and Game Technology hebben de koppen bij elkaar gestoken en gewerkt aan dit uitdagende vraagstuk. Iedere student heeft vanuit zijn of haar eigen discipline onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld logistieke bewegingen, de techniek van 3D printen, het bouwen met het comfort van de gebruikers als uitgangspunt, implicaties van 3D-printen op de bedrijfsvoering en sociale aspecten zoals gebruikerservaring en het creëren van een veilig gevoel.

  Op 21 februari 2022 vindt de eindpresentatie plaats op RDM (Innovation Dock, C2, MINDbase). In een podcast vertellen de studenten hun bevindingen en het leerproces en geven een beeld van de reis die zij hebben afgelegd – (https://open.spotify.com/episode/32pvh2pfFdT0sdfaq67RL2?si=m8pmsTbkQ9GaDK_7R4OFgA).