Menu English

Stadslab

Publicatiedatum: 01 februari 2022

Stadslab Rotterdam is dé plek om je ideeën vorm te geven. Studenten, docenten, ondernemers en onderzoekers kunnen met de de aanwezige apparatuur (lasersnijders, 3D printers, vinylsnijder etc) snel een prototype, maquette of kunstobject maken om zo te zien hoe hun idee er in het echt uitziet. Alle apparatuur is voor iedereen toegankelijk!

Toon:

Stadslab Rotterdam is een fablab, gespecialiseerd in sensortechnologie, (open) data en digitaal prototypen. Het lab is in de eerste plaats een makerspace voor studenten uit een breed scala aan opleidingen maar biedt daarnaast een infrastructuur voor diverse onderwijsvormen. Stadslab Rotterdam bestaat uit een aantal labs, te weten: Sensorlab (meten), Datalab (weten) en Fablab (doen). Daarnaast experimenteren we met een diverse set nieuwe labs: VR-lab (waar studenten experimenteren met de mogelijkheden van VR) en Lab Fygital (waarin retailers leren werken met omnichannel oplossingen).

Meer informatie: https://stadslabrotterdam.nl/

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen