Menu English

Expertise Netwerk Empatisch Co-Design (SPRONG)

Publicatiedatum: 01 februari 2022

De doelstelling van de SPRONG-groep is om hét (inter)nationaal erkend lerend Expertise Netwerk Systemisch Co-Design (ENSCD) te worden welke een nieuwe werkwijze voor complexe maatschappelijke uitdagingen biedt.

Toon:

De doelstelling van de SPRONG-groep is om hét (inter)nationaal erkend lerend Expertise Netwerk Systemisch Co-Design (ENSCD) te worden welke een nieuwe werkwijze voor complexe maatschappelijke uitdagingen biedt. Ons netwerk verrijkt in de eerste vier jaar de kennis, capaciteit en het Systemisch Co-Design repertoire van onze werkveldpartners (praktijkpartners), de creatieve industrie, onderwijs en onderzoek. In acht jaar willen we dit op landelijk niveau bereiken met nieuwe  partners uit het werkveld, onderwijs en onderzoek op mbo, hbo en wo niveau. Dit zorgt voor het versneld ontwikkelen en opschalen van concrete betekenisvolle, sociale en technologische innovaties met positieve maatschappelijke impact. Hierbij wordt specifiek gekeken naar innovaties voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van 1) de gezonde, sociale en veilige maatschappij, 2) de circulaire maatschappij, en 3) de digitale maatschappij: de focusgebieden van de drie hogescholen.

Het ENSCD is een consortium van de Hogeschool Inholland, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Utrecht met een sterk consortium van bestaande kenniscentra, labs, werkveldpartners en netwerken. De SPRONG-groep, bestaande uit senior onderzoekers en impact makers, opereert tussen de drie hogescholen -aangejaagd door een groep van vijf lectoren- om kennis, expertise, onderzoek, onderwijs en netwerken te bundelen, te combineren en te vermeerderen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen