Menu English

Ontwerpend Onderzoek binnen Creatieve Disciplines

Publicatiedatum: 01 mei 2014

Architecten en andere professionals actief in ontwerpende beroepen verrichten, wanneer ze opdrachten uitvoeren, vrijwel altijd onderzoek.

Daarbij verzamelen ze kennis en informatie, verwerken die in hun ontwerpconcepten, toetsen de waarde ervan en gaan daarna opnieuw onderzoeken. In de eerste fase van dit project is een essay geschreven over de waarde en status van dit soort onderzoek in de architectuur en breder binnen ontwerp. Ontwerpend onderzoek wordt gepositioneerd ten opzichte van wetenschappelijk onderzoek en vastgesteld wordt wat dit onderzoek kan betekenen voor het tegemoet treden van de zogenaamd grand societal challenges. Het essay is gepubliceerd als working paper. In het vervolgonderzoek wordt de betekenis van ontwerpend onderzoek voor innovatie en maatschappelijke ontwikkeling verder uitgediept, in het bijzonder in het licht van de rol die het speelt binnen de verschillende designopleidingen binnen Hogeschool Rotterdam. Voor 2016 wordt een verkenning van de verschillende design cultures binnen Hogeschool Rotterdam voorzien. 

Samenwerkingspartners

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen