Menu English

Community of Practice: Making

Publicatiedatum: 01 september 2015

Smart Industry wordt beschouwd als een belangrijke pijler van de Next Economy van Nederland, in het bijzonder van die van Rotterdam.

Het gaat daarbij niet zozeer om een productie-industrie, maar veel meer om een economisch domein; een gebied waarin men nieuwe productieprocessen ontwikkelt en coördineert, innovatieve oplossingen bedenkt en toepassingen vindt voor nieuwe, bijvoorbeeld biobased grondstoffen. De Community of Practice Making legt zich toe op twee kernelementen van deze ‘new making movement’.

Enerzijds is dat kennis en implementatie van nieuwe processen, zoals contextual learning, werkend leren en new making. Anderzijds focust de Community of Practice Making zich op de implementatie van nieuwe technologieën, zoals sensoren, Big Data en ICT, robots en drones en 3D-printing. Dat gebeurt in voor Rotterdam belangrijke domeinen als energie, logistiek, water en maritiem en offshore. De Community of Practice Making opereert daarmee als enabler en organisatorische backbone voor RDM Centre of Expertise en experimenteerruimte voor het Internet of Things binnen Hogeschool Rotterdam. Projecten waaraan de Community of Practice Making een belangrijke bijdrage levert zijn Aquabots, Groene Poort en Concept House Village. Daarnaast heeft zij de lead in een Interreg Project in ontwikkeling op het gebied van 3D-metaalprinten en in de bijdrage van Hogeschool Rotterdam aan het techniekfestival Nederland innoveert. Bovendien coördineert de Community of Practice Making het RDM Smart Industry FieldLab. Dit is één fysieke plek op de RDM Campus. Hierbij draait het om een viertal onderwerpen: 3D-printen, Internet-of-Things, Drones en Robotica.

Samenwerkingspartners

RDM Centre of Expertise, Imtech Marine (project Aquabots), Groene Poort, Concept House Village

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen