Menu English

Afgerond project Professionaliseren van coörperatieve gebiedsontwikkeling

Publicatiedatum: 01 januari 2015

In de winter van 2015 programmeerde het lectoraat in samenwerking met Arnold Joost van Deloitte Real Estate Advisory en de Stichting NDSM-werf drie avonden in de programmareeks Coöperatieve Gebiedsontwikkeling van Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Coöperatieve Gebiedsontwikkeling staat voor een alternatieve, vaak kleinschalige wijze van ontwikkeling, waar meerdere grote of 85 leine (lokale) partijen bij betrokken zijn. Iedere avond onder leiding van moderator Ruben Maes bestond uit een gesproken column van Willemijn Lofvers, een spel over de NDSM-werf en een lezing van een expert uit wetenschap en praktijk, te weten Ivo Nienhuis over zelforganisatie in de buurt, lector Guido Walraven van Hogeschool InHolland over sociaal ondernemerschap en Nabila Bouabbouz van de gemeente Amsterdam en De Nieuwe Wibaut over competenties.

We hebben professionalisering oftewel een meer vakmatige of beroepsmatige aanpak van coöperatieve gebiedsontwikkeling vertaald naar een gecoördineerd en begrepen geheel van willen, kunnen en mogen.

Projectfeiten

Looptijd

Januari 2015 - augustus 2015

Onderzoeksmedewerkers

Michael Meijer en Willemijn Lofvers

Betrokken medewekers

Lectoren en onderzoekers
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen