Menu English

Afgerond project Impactmeting Luchtsingel

Perspectief op de impact van de Luchtsingel
Publicatiedatum: 05 februari 2016

In 2013 kreeg het lectoraat in samenwerking met The Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT) van de Erasmus Universiteit Rotterdam de opdracht van de gemeente Rotterdam om ‘de Luchtsingel als Stadsinitiatief’ te evalueren.

De Gemeente Rotterdam was in 2011 gestart met het Stadsinitiatief (een jaarlijkse verkiezing voor de financiering van een groot burgerinitiatief in de stad) en wilde graag weten wat de effecten zijn van de winnende initiatieven. In 2012 werd de Luchtsingel als eerste Stadsinitiatief verkozen. Centrale vraag van het onderzoek was: wat zijn de effecten van de Luchtsingel als Stadsinitiatief en de nieuwe vorm van gebiedsontwikkeling in Rotterdam Central District? Het doel was tweeledig: ten eerste om te leren over wat daadwerkelijk de impact van dit stadsinitiatief tot dusverre is geweest en ten tweede hoe gewenste effecten in mogelijke toekomstige vergelijkbare activiteiten bevorderd kunnen worden. In het onderzoek is een combinatie van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden ingezet, waaronder interviews met gebruikers van het gebied en betrokkenen bij het stadsinitiatief, enquêtes onder ondernemers in het gebied en via het Rotterdamse burgerpanel, analyse van interactie op sociale media (Twitter en Facebook), documentenstudie en een participatieve sessie.

Het eindrapport met bijlagen kunt u hier vinden.

Projectfeiten

Looptijd

December 2013 - Juli 2014

Onderzoeksmedewerkers

Michael Meijer

Betrokken medewerkers

Lectoren en onderzoekers
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen