Menu English

Functional Ambiance

Een ontwerpmethode van de buitenruimten
Publicatiedatum: 14 augustus 2015

Onderzoek naar de wijze waarop stedelijke straten, wegen, boulevards daadwerkelijk integraal ontworpen zouden kunnen worden wat zal resulteren in een evenwicht tussen de functionaliteit en de ambiance van een straat. De ontwerppraktijk van alledag leidt tot schrijnende resultaten. Straten die helemaal bepaald zijn door technocratische verkeerstechnische eisen of straten die een overkill aan bloembakken en 'opleukertjes' bevatten. Binnen Functional Ambiance is een methodiek ontwikkeld die tot daadwerkelijke integrale ontwerpen leidt.

Er heeft een Webinar plaatsgevonden op 27 november 2013. Hierin kunnen de mensen digitaal een discussie volgen en eraan deelnemen. Het onderzoek is in nauwe samenwerking met de Urbanisten uitgevoerd en daar is een publicatie uitgekomen: Functional Ambiance, een nieuwe manier van ontwerpen aan stadstraten.

Kijk voor meer informatie op http://functionalambiance.nl/

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen