Menu English

Afgerond project Hydrofonie onderzoek

Publicatiedatum: 04 februari 2016

Dit project bevat onderzoek naar de mogelijkheden van locatie bepaling met geluid en toepassingsmogelijkheden onderwatergeluiden.

CHRRB

CHRRB is een ontwikkeling van een verdronken personen detectie voor de binnenvaart en andere partijen met professionele belangen op de Nederlandse binnenwateren. Er wordt al jaren geprobeerd een detectie systeem te ontwikkelen, zodat de lichamen van personen die in het water terecht komen snel gevonden kunnen worden.

De centrale vraag van het project is: Welk systeem is technisch en commercieel gezien inzetbaar voor het opsporen van drenkelingen in de Nederlandse wateren. Het gaat om het ontwikkelen van een professionele badge die voor een betaalbare prijs op de markt gebracht kan worden. De projectleiding is in handen van het kenniscentrum en de uitvoering is in samenwerking met BLN Koninklijke Schuttevaer en mkb bedrijven (schippersbranche).

Projectfeiten

De feiten overzichtelijk op een rij

Looptijd

Februari 2014 - heden.

Financiering

Raak mbk aanvraag loopt.

Onderzoeksmedewerkers

Hans Manni, Mart Hurkmans, Johan Peltenburg en Ines Simic.

Zie hier de bijdrage aan CHRRB van IPO studenten.

Betrokken medewerkers

Lectoren en onderzoekers
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen