Menu English

Afgerond project Intralog

Publicatiedatum: 17 oktober 2018

Onderzoek naar autonoom rijdende slimme voertuigen in de haven van Rotterdam. “ Schoner, veiliger, goedkoper en sneller naar de 24 uurs economie”

Toon:

Bij dit onderzoek van Hogeschool Arnhem en Nijmegen is Kenniscentrum Duurzame HavenStad een onmisbare partner. In de voorbereiding zijn er al verschillende potentiele gebruikers van autonoom rijdend goederenvervoer in de haven bezocht en voor dit project geworven. Bestaande relaties met het Havenbedrijf komen goed te pas. Lector Frank Rieck is verantwoordelijk voor deelproject: Business Cases en eisen van Stakeholders.

De verschillende praktijk-toepassingen van autonoom rijden zijn onderzocht. Te beginnen met Autodocken en Interterminal over de interne baan. De waarde voor People, Planet, Profit wordt bepaald en aangevuld door technische, juridische organisatorische eisen. Bovendien zal met behulp van de lector Transitiemanagement dit onderzoek getoetst worden aan verschillende toekomstscenario's. Deze opdracht past bij diverse vakken en vooral minors en afstudeerders van de opleidingen Logistiek, Automotive en Economie. De uitvoering is in samenwerking met: HAN (penvoerder) TU/ Eindhoven, UT (Universiteit Twente) en de Havenbedrijf Rotterdam, DAF Trucks, ROTRA, TERBERG en Carrosserie NL & ACE.

Looptijd

September 2015 - 2019

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen