Menu
  English

  Openbare lessen 2023

  Jeroen Pruijn, Marcel den Hollander en Gijsbert Korevaar

  Op dinsdag 31 januari vinden de openbare lessen plaats van onze lectoren Jeroen Pruijn, Marcel den Hollander en Gijsbert Korevaar. Tijdens deze lessen worden er documentaires getoond waarin zij hun onderzoeksprogramma voor de komende jaren toelichten.

  Programma

  12:30 uur Inloop met lunch
  13:00 uur Opening door Kees Machielse, lector Transitie van de Haven 
  13.05 uur Documentaire door Jeroen Pruijn, lector Maritieme Innovatie
  14:00 uur Korte pauze 
  14.15 uur Documentaire door Marcel den Hollander, lector Circular Design & Manufacturing
  15.15 uur Korte pauze
  15.30 uur Documentaire door Gijsbert Korevaar, lector Circulaire Energietransitie
  16.30 uur Borrel

   

  Jeroen Pruijn kijkt erg uit naar de samenwerking met docenten en studenten. Hij gaat zich vooral richten op het verduurzamen van de maritieme sector door kennis over techniek, logistiek en economie te combineren, om de processen van de bouw tot aan de sloop van schepen te verbeteren. 

  Marcel den Hollander verheugt zich erop om het circulaire gedachtengoed en de concrete mogelijkheden daarvan te delen en deze in nauwe samenwerking met docenten, studenten en het werkveld verder te ontwikkelen. Om dit te kunnen doen bij Hogeschool Rotterdam, één van de grootste techniekopleiders van Nederland, vindt hij een fantastische kans. 

  Gijsbert Korevaar gaat zijn ervaring en kennis gebruiken om bedrijven en overheden in en rond Rotterdam te laten zien hoeveel méér we nog kunnen bereiken door onze mooie stad en haven klaar te maken voor een duurzame toekomst. Met zijn expertise hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de verduurzaming van de industrie en aan het onderzoek en onderwijs van de hogeschool.