Menu English

Spinningdisk reactor van de toekomst?

Innovatief reactordesign is een manier om processen te optimaliseren en emissies in de procesindustrie sterk te reduceren.

Toon:

Innovatief reactordesign is een manier waarmee procesemissies sterk gereduceerd kunnen worden. Echter er zijn twee belangrijke belemmeringen voor implementatie:

1.            Zoals de naam zegt is innovatief reactordesign innovatief. Dat betekent dat er minder over bekend is en er dus een hogere risicoperceptie is. Hoe hoger de risicoperceptie hoe lager de kans dat een technologie toegepast wordt.

2.            De Nederlandse procesindustrie is een bestaande industrie, dus nieuwe technologie moet ingepast worden in bestaande productieprocessen (brown field). Het construeren van iets nieuws op een bestaande plant wordt als bijzonder uitdagend gewaardeerd.

De specifieke casus gaat over Polyolen productie die nu nog batchgewijs gebeurd en door toepassing van procesintensificatie continue zou kunnen gebeuren met als potentiële voordelen dat het productieproces veiliger wordt en de kwaliteit van het eindproduct beter stuurbaar is.

De doelstelling van deze specifieke casus is vaststellen óf en hóe de spinning disk reactor (SDR) technologie op een onderscheidende manier toegevoegde waarde kan opleveren voor de polyolen productie.

De doelstelling van dit onderzoek op lange termijn is het vaststellen onder welke technische en economische condities innovatief reactor design voldoende toegevoegde waarde biedt om tot implementatie over te gaan en welke factoren daarbij bepalend zijn.

Looptijd

t/m medio 2019

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen