Menu
    English

    Van Voorraad tot Vork

    Verminderen van voedselverspilling in de horeca

    Het doel van dit onderzoek is het verminderen van voedselverspilling bij 8 deelnemende horecabedrijven (catering, hotels en restaurants). De focus hierbij is op het identificeren van gedrag dat van invloed is op voedselverspilling in de kernprocessen inkopen, bewaren, bereiden en serveren van voedsel, en het ontwikkelen van interventies met behulp van het transcirculaire gedragsmodel om dit aan te pakken.

    Over het project

    Projectfeiten

      Looptijd: 6 maanden 

     Gefinancieerd: Intern 

     Lectoraat: Gedrag voor Circulaire Transities

     Thema: Circulaire economie

    "Om persoonlijk zelf circulair te worden, moet je enorm veel kracht of idealen hebben. En dat is ook de urgentie van de transitie, het systeem moet echt anders zodat het andere gedrag makkelijker of normaal wordt."

    Derk Loorbach Hoogleraar sociaal-economische transitie, Erasmus Universiteit

    Medewerkers

    betrokken bij dit project

    Inloggen