Menu English

Risicomanagement

‘Partnerships to ensure Risk Management in practice’
Publicatiedatum: 01 oktober 2015

De ontwikkeling van risicomanagement heeft een grote impact op alle sectoren. Vooral na de financiële crisis is de noodzaak van risicomanagement alleen maar duidelijker geworden. Ondanks dat de aandacht voor risicomanagement toegenomen is, ontbreekt het aan simulatiegames met educatieve doeleinden rondom dit onderwerp.

Toon:

Dergelijke software bevordert leerefficiëntie en -effectiviteit, kritisch denken en communicatievaardigheden van de student. In 2015 het internationale samenwerkingsverband ‘Partnerships to ensure Risk Management in practice’ (PERM) opgericht, waarvoor een Erasmus+-subsidie is verkregen. Samen met internationale partners uit Letland en Litouwen wordt met Erasmus+-fondsen een computerspel en lesmateriaal ontwikkeld waarmee het proces van het identificeren van risico’s, het inschatten van kansen en gevolgen van risico’s en treffen van beheersmaatregelen wordt gesimuleerd.

Voor de studenten van de hogeschool betekent dit dat het aanbod op het gebied van risicomanagement doorontwikkeld zal worden en deelname aan een drietal Business Weeks, waarvan één zal plaatsvinden in Rotterdam. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen