Menu English

Regiomonitor De Riverboard

Bedrijvigheid, veiligheid en status vastgoed
Publicatiedatum: 01 augustus 2019

De Riverboard is een platform waar gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis elkaar spreken over duurzame economische ontwikkeling van het Waterweggebied. Om te weten wat er speelt in het gebied is een regiomonitor ontwikkeld. Het kenniscentrum is verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van de gegevens.

Toon:

Duurzame economische ontwikkeling

De Riverboard is in 2019 opgericht om richting te geven aan de duurzame economische ontwikkeling van het Waterweggebied. De quadruple helix is vertegenwoordigd: gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. De opgave is groot, want het Waterweggebied kenmerkt zich door sociale, ruimtelijke en economische achterstanden. De Riverboard brengt partijen binnen en buiten de regio bij elkaar om duurzame economische vernieuwing te stimuleren.

Regiomonitor

Om de agenda te bepalen is een regiomonitor opgezet. Een groot aantal organisaties is uitgenodigd om deel te nemen aan een online enquête met vragen over kansen, bedreigingen, investeringsplannen, behoeften aan nieuwe kennis, behoeften aan nieuwe samenwerking, enzovoorts. Het Kenniscentrum beheert de enquête en voert de analyse van de resultaten uit. Het is de bedoeling om de monitor periodiek onder een vaste panel uit te voeren, zodat er een beeld ontstaat over ontwikkelingen.

 Naar website van Riverboard

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen