Menu English

Monitoronderzoek De Nederlandse Zaak Voor Ondernemers

Ondernemers in zwaar weer
Publicatiedatum: 18 november 2015

Niet alle ondernemers hebben het financieel even gemakkelijk. Een deel moet het zelfs langere tijd stellen met een inkomen dat niet hoger is dan het minimumloon. De Nederlandse Zaak voor Ondernemers wil deze ondernemers helpen door regionaal leerwerkbedrijven te starten waarin studenten en oud-ondernemers de ondernemers helpen en begeleiden om weer op de goede weg te komen. Het kenniscentrum doet in opdracht van De Nederlandse Zaak voor Ondernemers onderzoek naar de waarde effectiviteit van hun aanpak.

Toon:

In 2012 is De Rotterdamse Zaak gestart. Een leerwerkbedrijf waarin studenten van Hogeschool Rotterdam en coaches van Ondernemersklankbord (OKB) in zwaar weer verkerende ondernemers helpen en begeleiden. Gedurende een half jaar krijgen zij begeleiding en ondersteuning bij financiële en/of commerciële bedrijfsproblemen. Een uniek concept waarin de gemeente de ondernemers doorverwijst, de student helpt en de OKB-coach een klankbord vormt voor de ondernemer.

Het concept is een groot succes en inmiddels zijn meer dan 600 ondernemers in nood uit regio Rotterdam geholpen. Reden voor De Nederlandse Zaak voor Ondernemers (DNZO) om als overkoepelende organisatie het concept in 2015 verder uit te rollen in Nederland om zo nog meer ondernemers hulp te bieden.

Het onderzoek

Kenniscentrum Business Innovation is door DNZO benaderd om een monitoronderzoek uit te voeren naar de ontwikkeling van de ondernemers die begeleiding ontvingen vanuit de “regionale zaken”. Met de uitkomsten kan de begeleidingsmethode van de regionale zaken versterkt worden en opgedane kennis zal worden teruggeploegd in het onderwijs. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen