Menu English

KEESSIE: Business Case Development

Methodologie & Cases
Publicatiedatum: 01 januari 2015

Bij KEESSIE zijn bedrijfsvraagstukken omgezet in een casus (case). Ook verzorgde KEESSIE casetrainingen en casebattles voor studenten en docenten.

Toepassing van cases in onderwijs wordt al vele jaren intensief gebruikt in landen als de Verenigde Staten en Canada. Vanuit het kenniscentrum is gewerkt aan het introduceren en verweven van casusgericht onderwijs en casebattles in het lesprogramma op de Hogeschool Rotterdam.

Door het vraagstuk in een case aan studenten voor te leggen, krijgen ondernemers verschillende innovatieve oplossingen aangereikt. Studenten van verschillende opleidingen worden bij elkaar gevoegd, zodat er een sterke multidisciplinaire groep ‘junior-experts’ ontstaat. Door deze sterke combinatie worden vraagstukken vanaf verschillende kanten belicht en getoetst. Door het toepassen van cases in het onderwijs wordt ernaar gestreefd praktijkgerichte situaties te creëren en zo de studenten beter klaar te stomen voor het bedrijfsleven. 

Onderwijs

KEESSIE is betrokken geweest bij de volgende aan onderwijs gerelateerde activiteiten:

  • ABN AMRO Honours Case Battle - 23 april 2015
  • Battle of Excellence, Gemeente Rotterdam - november 2014 - februari 2015
  • Minor+ Silicon Venturing Rotterdam - september 2014 - februari 2015
  • GEW Rondetafelgesprekken - november 2014

Informatie

Folders en flyers
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen