Menu English

Innovatieve financieringsvormen

Nieuwe en andere vormen van financieren
Publicatiedatum: 01 september 2013

Als gevolg van de kredietcrisis zijn door de banken de duimschroeven aangedraaid. Hierdoor konden en kunnen starters en ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf moeilijk aan financiering komen. Ze worden gedwongen te zoeken naar nieuwe, innovatieve vormen van financieren.

Toon:

Sinds de crisis van 2008 staat de financiële sector voor de taak zich materieel en moreel opnieuw uit te vinden. Door aangescherpte regelgevingen zijn banken noodgedwongen strenger geworden tegenover het mkb.

Juist voor de economie is het belangrijk dat kleine, hard groeiende ondernemingen met innovatieve ideeën aan financiering komen. Doordat banken de duimschroeven aandraaiden en minder krediet verstrekten aan het mkb, gaan zij meer dan ooit op zoek naar alternatieve financieringsvormen. Crowdfunding en kredietunies zijn voorbeelden hiervan. Ook stapelfinanciering, waarbij verschillende vormen van financieren worden gecombineerd, is populair.

In dit onderzoek wordt in kaart gebracht welke nieuwe financieringsvormen er mogelijk zijn voor het mkb en welke zij kiezen. Hier kunnen andere ondernemingen lering uit trekken.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen