Menu English

Workshop KOPLOPERS: Niets voor ons of over ons, zonder ons

Hoe zorg je ervoor dat de stem van doelgroep écht gehoord wordt?
04 februari 2021

De kennis die de jongeren en docent-onderzoekers van Koplopers hebben opgedaan, staan beschreven in de rapporten en delen zij graag met je in een op maat gemaakte interactieve workshop. Ook kun je deelnemen aan een leerkring, waarin je met Koplopers en andere organisaties kennis uitwisselt over participatief onderzoek en/of inclusief onderwijs.

Wat is het?

Hoe zorg je ervoor dat de stem van doelgroep écht gehoord wordt? Dit is de centrale vraag van Koplopers. Koplopers is een participatief actieonderzoek gericht op de participatie van psychisch kwetsbare jongeren. De kern van Koplopers wordt gevormd door een ervaringsdeskundig Jongerenteam. In ruim honderd ontmoetingen met bestuurders, directeuren, docenten, professionals en jongeren zijn zij het gesprek aangegaan over stigma, kwetsbaarheid, diversiteit en participatie. De kennis die de jongeren en docent-onderzoekers van Koplopers hebben opgedaan, beschreven in de rapporten Koplopers: Lessons Learned en Koplopers: Factoren in Participatie, delen zij graag met je in een op maat gemaakte interactieve workshop. Ook kun je deelnemen aan een leerkring, waarin je met Koplopers en andere organisaties kennis uitwisselt over participatief onderzoek en/of inclusief onderwijs.

Wat levert het op?

Deelnemers krijgen inzicht, handvatten en ervaring om zelf een proces van participatief actieonderzoek en inclusief, divers onderwijs op te zetten.

Voor wie?

De kennisvoucher kan aangevraagd worden door hbo- en mbo-instellingen die aan de slag willen met inclusief onderwijs en/of participatief onderzoek. De workshops en deelname aan de leerkring zijn geschikt voor een brede groep professionals en jongeren: docenten, bestuurders, beleidsmakers, studenten, jongeren.

Interesse?

Wil je met participatief onderzoek aan de slag in jouw organisatie of gemeente? Neem dan contact op met de contactpersoon rechtsbovenin en stel gezamenlijk een aanvraag voor een kennisvoucher op.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen