Menu English

Versterking van professioneel handelen

Hoe kunnen we professioneel handelen handen en voeten geven in de gemeente?
27 september 2018

Op woensdag 26 september vond de workshop 'Versterking van professioneel handelen' plaats op Hogeschool Rotterdam. Professionals uit de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Zoetermeer en Achterhoek-Oost waren door lector Paul van der Aa van Kenniscentrum Talentontwikkeling uitgenodigd om samen na denken over het thema en de toepassing hiervan binnen de eigen gemeente. 

Klantmanagers, managers en beleidsadviseurs namen deel aan drie workshoprondes, waarbij zij met collega’s uit de eigen gemeente en collega’s uit de andere gemeenten meedachten over de betekenis van professioneel handelen door klantmanagers, en over de manieren om professioneel handelen in de eigen organisatie te versterken.

Rik van Berkel (Universiteit Utrecht), Paul van der Aa (Hogeschool Rotterdam) en Ilona Verhagen (Hogeschool Rotterdam) waren als onderzoekers betrokken om met de deelnemers hierover in gesprek te gaan.

Workshops

In de eerste ronde werd de herkenbaarheid van professioneel handelen besproken en een gezamenlijk beeld werd gecreerd . In de tweede ronde werd stilgestaan bij de vraag hoe gemeenten werken aan versterking van verschillende aspecten van professioneel handelen. Welke punten vragen meer of anders aandacht? In de laatste ronde werd gebrainstormd over ideeën en actiepunten om in de eigen organisatie verder te gaan met versterking professioneel handelen: wat kan je zelf doen en wat zou er in een actieplan moeten komen? 

Deze workshop is een onderdeel van het project ‘Versterking methodisch werken via HRM’ dat onderzoek doet naar hoe gemeentelijke human resource-interventies samenhangen met methodisch werken door klantmanagers die zich bezighouden met arbeidsre-integratie.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen