Menu English

Lesprogramma Start in de Stad! gaat weer van start

Start in de stad! Een goede voorbereiding op het lesgeven in een achterstandscontext
12 juli 2018

Als je als vierdejaars student gaat lesgeven op een school in een achterstandscontext, kom je in een complexe, dynamische omgeving terecht. De hogeschool biedt met het lesprogramma Start in de Stad! startende leerkrachten een goede voorbereiding.

Het programma Start in de Stad! gaat komend studiejaar voor de derde keer van start. Het programma wordt door enthousiaste en deskundige docenten verzorgd op Hogeschool Rotterdam. De bijeenkomsten zijn specifiek gericht op het lesgeven in een achterstandscontext.  Elke bijeenkomst heeft een eigen thema waarover nieuwe kennis wordt aangeboden en waarin wordt samengewerkt aan het ontwikkelen van materialen of werkwijzen die (direct) in de klas kunnen worden gebruikt. 

Denise van Schelven, projectleider:  " Tijdens het werken aan de thema's staat de ontwikkeling en de houding van de leerkracht centraal: wie ben ik als leerkracht in de specifieke context waarin ik werk? Er worden veel gesprekken met elkaar gevoerd. We richten ons op hoe leerkrachten met het thema in hun eigen werksituatie aan de slag kunnen gaan en wat dat betekent voor hun ontwikkeling. 
De pabo van Hogeschool Rotterdam wil een pabo zijn in Rotterdam en voor Rotterdam. Het lesgeven in een achterstandscontext kan daarbij niet ontbreken. We willen het voor studenten mogelijk maken om ook deze scholen en het onderwijs goed te leren kennen. We willen hen motiveren voor het onderwijs in Rotterdam en hen de tools geven om daar te gaan en blijven werken."

Meer informatie over Start in de Stad

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen