Menu English

Simpele uitvinding maakt draaien van coronapatiënten veel makkelijker

Een klein plastic klemmetje houdt alle kabels bij elkaar
18 november 2020

De LineConnector is een kleine plastic klem in de vorm van een bloemetje, waarin zes infuuslijnen en twaalf medicatielijnen kunnen worden vastgeklemd. Het product is de eerste uitvinding van project Create4Care dat zijn weg naar de markt vindt.

Het Erasmus MC in Rotterdam vroeg medewerkers een probleem te noemen waar ze op werkvloer tegenaan lopen. Twee jaar geleden opperde een verpleegkundige iets te doen aan alle snoeren en lijnen waarmee een patiënt op de ic verbonden blijft aan infuuspompen en monitoren. Die raken vaak in de knoop.

Het Create4Care-team van het ziekenhuis, dat onhandige producten wil verbeteren, bedacht een supersimpele oplossing. Een klein plastic klemmetje dat alle kabels bij elkaar houdt. Het klemmetje heet ‘LineConnector’ en is inmiddels al verkrijgbaar in de markt. Meerdere Europese ziekenhuizen tonen al interesse.

Bron: RTL nieuws, Erasmus MC

"De LineConnector is een typische oplossing voor een probleem dat bij ons werd aangedragen door de werkvloer"

Manager Erasmus Ziekenhuis

Create4Care

Create4Care helpt praktijkproblemen op te lossen. De innovaties verlichten vaak fysiek belastende, ergonomisch onhandige en veelvuldig herhaalde handelingen, waar ze het arbeidsproces voor medewerkers verbeteren. Dit draagt bij aan veilige zorg en duurzame inzetbaarheid.

 

Ga naar de projectpagina voor meer informatie

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen