Menu English

Promovenda Sanneke de la Rie in de prijzen

Artikel bekroond met de 2018 RoE Editors’ Choice Award
28 augustus 2018

Promovenda Sanneke de la Rie van Kenniscentrum Talentontwikkeling wint de 2018 RoE Editors’ Choice Award met artikel ‘Implementation quality of family literacy programmes: a review of literature’

Geletterde vaardigheden zijn van groot belang voor de schoolloopbanen van kinderen. Veel kinderen blijven achter in hun geletterde ontwikkeling door achterstanden die al aan het begin van het onderwijs zichtbaar zijn. De rol van ouders is daarin van groot belang. Daarom wordt met gezinsprogramma's geprobeerd de geletterde omgeving van jonge kinderen te stimuleren om zo hun ontwikkeling te ondersteunen. Over het algemeen blijken gezinsprogramma's effectief, maar juist voor kinderen van laag opgeleide ouders zijn de effecten teleurstellend. 

Tijdens haar promotieonderzoek verrichte de la Rie vier studies naar de implementatiekwaliteit van deze programma's. De literatuurstudie vormde de basis voor het bekroonde artikel dat in het internationale wetenschappelijke tijdschrift Review of Education (RoE) verscheen. 

Reactie van de RoE: "Literacy development in early childhood is strongly linked with later academic outcomes, and with interventions outside of school such as family literacy programmes which can make a valuable contribution to children's literacy levels. This is a timely review of family literacy programmes and contains important messages for policymakers and programme developers. We were impressed with the quality of the review and its recommendations."

Sanneke de la Rie verdedigt op 15 november 2018 haar proefschrift aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen