Menu English

Overtref Jezelf Beurs voor Bas Klein

04 september 2016

Hogeschool Rotterdam reikte bij de opening van het nieuwe collegejaar de ‘Overtref Jezelf Beurs’ uit aan student Bas Klein. Voor deze beurs ter waarde van 5.000 euro komen studenten met bijzondere toekomstplannen in aanmerking. De Overtref Jezelf Beurs financiert een project waarmee zij zich verder kunnen ontwikkelen. Bas volgde voor zijn studie aan de Lerarenopleiding Maatschappijleer de minor Talent 2.0 van Kenniscentrum Talentontwikkeling.

Bas wil leerlingen vroegtijdig vertrouwd maken met ‘programmeren’ op de basisschool al, omdat nu in elk huishouden minstens tien geprogrammeerde ‘devices’ te vinden zijn. Van computer, laptop en tablet tot telefoon naar een slimme thermostaat, spelletjesconsole of intelligent koffiezetapparaat. Bas wil de beurs gebruiken om jonge leerlingen kennis te laten maken met zulke programmeerbare gebruiksvoorwerpen. Hij heeft daarvoor een eigen stichting, Stichting 010010 waar volgens Bas 'elke cent' van de beurs naartoe zal gaan. 

Tekst en film: Hogeschool Rotterdam 

Beeld: Levien Willemse

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen