Menu English

Nieuwe e-learning module ontwikkeld over het Ready Steady Go programma

Module voor zorgverleners van jongeren en jongvolwassenen met chronische aandoeningen
05 december 2019

Kenniscentrum Zorginnovatie heeft samen met LOCOmotion een nieuwe e-learning module ontwikkeld. Deze e-learning module is bedoeld voor zorgverleners die jongeren en jongvolwassenen met chronische aandoeningen behandelen en met het nieuwe Ready Steady Go programma willen gaan werken.

Het Ready Steady Go Programma
Zelfstandigheid is voor jongeren met chronische aandoeningen op alle terreinen een extra uitdaging. Naast de ‘gewone’ dagelijkse taken moeten zij de regie gaan nemen in de dagelijkse zorg voor hun chronische aandoening. Het Ready Steady Go (RSG-) programma omvat een nieuwe methodiek waarmee jongeren en jongvolwassenen met chronische aandoeningen ondersteund, uitgedaagd en versterkt worden bij het ontwikkelen van zelfstandigheid en eigen regie. Er is ook een ouderlijst ontwikkeld, waarmee ouders van deze jongeren worden ondersteund bij het langzamerhand overdragen van de regie aan hun kinderen.

De e-learning module
Aan de hand van twintig vragen leren zorgprofessionals meer over Ready Steady Go: een transitieprogramma om jongeren met een chronische aandoening of beperking te empoweren tijdens hun transitie naar volwassenheid en de volwassenenzorg. Aan het einde van de module krijgt de zorgprofessional een certificaat. Accreditatie voor het kwaliteitsregister V&V is goedgekeurd.

Momenteel wordt het RSG-programma binnen het project ‘Ready Steady Go IBD’ op de Maag-Darm-Lever-afdelingen van acht ziekenhuizen in de regio Zuidwest Nederland geïmplementeerd. Dit project en de ontwikkeling van de e-learning module zijn gefinancierd door de Maag Lever Darm Stichting.

In deze introductie film wordt meer uitleg gegeven over het RSG-programma. De e-learning module is vrij beschikbaar op de website van Free Learning.

Meer informatie over het ‘Ready Steady Go IBD’ project

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen