Menu English

Nieuw ontworpen gebiedsprofiel maakt ontwikkeling van de Spaanse Polder inzichtelijk

Modelontwerp gepresenteerd
10 mei 2019

Bedrijventerrein Spaanse Polder is volop in ontwikkeling. Om deze ontwikkelingen te kunnen meten, heeft Gemeente Rotterdam Kenniscentrum Business Innovation en onderzoeks- en adviesbureau Bureon gevraagd een gebiedsmonitor te ontwikkelen. Deze monitor moet de gemeente inzicht geven in hoe het bedrijventerrein presteert op de beleidsterreinen die door de gemeente opgesteld zijn. Het ontwerp is op 8 mei door het onderzoeksteam aan de stadsmarinier en zijn team gepresenteerd.

Als je een mooi beeld wilt van de Spaanse polder, vraag stadsmarinier Rien van der Steenoven dan eens een 360-graden rondleiding op de zesde verdieping van Galateestraat 7 te verzorgen. Bij mooi weer passeren bij deze rondgang alle beeldbepalende panden in de Spaanse Polder de revue: de Nelle fabriek, de hoogbouw van Verstegen, de Spaanse kubus, het schip van Schmidt Zeevis en, in de verte, het kerktorentje van Overschie. Maar hoe mooi en scherp het zicht vanaf het dak van deze locatie van de gemeente Rotterdam op de Spaanse Polder ook is, het geeft geen beeld hoe de polder zich op de beleidsterreinen van de gemeente ontwikkelt.

Ontwikkeling gebiedsprofiel

Om deze ontwikkelingen op de beleidsterreinen van de gemeente in beeld te krijgen, heeft de stadsmarinier aan Kenniscentrum Business Innovation en onderzoeks- en adviesbureau Bureon opdracht verleend een gebiedsprofiel te ontwikkelen voor de Spaanse Polder. Dit profiel voor de Spaanse polder bevat zo’n zestig effectindicatoren op de gebieden economie, veiligheid en fysieke omgeving. Het onderzoeksprofiel geeft op deze drie gebieden inzicht hoe het bedrijventerrein presteert, waaruit vernieuwing in het gebied naar voren komt en wat het gebied bijdraagt aan de stad en omgekeerd.

Het ontwerp is op 8 mei door het onderzoeksteam aan de stadsmarinier en zijn team gepresenteerd. Conclusie was: het profiel is begrijpelijk, inzichtelijk en kan jaarlijks tegen niet al te hoge kosten worden gerealiseerd. Nu duidelijk is welke indicatoren gewenst en beschikbaar zijn, zijn de volgende stappen het verzamelen en analyseren van de data om voor de zomervakantie een nulmeting van het profiel te realiseren.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen