Menu English

Nieuw Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning gerealiseerd

Concrete handvatten voor de opleidingen zorg & welzijn en praktijkopleiders
09 september 2019

Kenniscentrum Zorginnovatie heeft samen met Vilans en andere partijen een nieuw Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning gerealiseerd. De kennisbundel biedt de mbo-hbo-opleidingen zorg & welzijn en praktijkopleiders concrete handvatten voor onderwijs en bijscholing.

De Kennisbundel biedt een actueel overzicht van de kennis over het zelfmanagementondersteuning door zorgprofessionals (in opleiding) en bevat video’s, links, praktijkvoorbeelden en opdrachten. De bundel is gebaseerd op het leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’ (2018).

Er zijn nieuwe opdrachten films/animaties gemaakt en het omvat zeven inhoudelijke hoofdstukken over thema’s zoals competenties, communicatie, samen beslissen, familieparticipatie en gezondheidsvaardigheden. Tot slot worden 12 methodieken/instrumenten voor zelfmanagementondersteuning gepresenteerd.

De Kennisbundel biedt de mbo-hbo-opleidingen zorg & welzijn en praktijkopleiders concrete handvatten voor onderwijs en bijscholing. De nadruk ligt op hoe je het ondersteunen van zelfmanagement als zorgverlener in de praktijk brengt. 

De Kennisbundel is vrij beschikbaar op de website van Vilans

Meer informatie
Lees meer over het project.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen