Menu English

Maatschappelijke impact van verpleegkundig onderzoek

01 maart 2021

De afgelopen twee jaar hebben 18 gepromoveerde verpleegkundigen die werkzaam zijn als onderzoekers een verpleegkundig leiderschapsprogramma gevolgd, gefinancierd door ZonMw. Vanuit Hogeschool Rotterdam waren twee verpleegkundig onderzoekers hiervoor geselecteerd; Erica Witkamp en Wendy Oldenmenger vertellen waar hun verpleegkundig onderzoekshart sneller van gaat kloppen.

Naasten van patiënten zijn van onschatbare waarde. Voor de patiënt zelf, voor de gezondheidszorg en voor onze samenleving. En dat verdient opwaardering.

Erica Witkamp Lector Zorg om Naasten

Mijn verpleegkundig onderzoekshart klopt voor...

De deelnemers aan het verpleegkundig leiderschapsprogramma vertellen kort en krachtig aan welk onderwerp zij werken. Ofwel, waarvan hun verpleegkundig onderzoekshart sneller gaat kloppen. Bekijk de vlogs van Erica Witkamp (lector Zorg om Naasten) en Wendy Oldenmenger (docent Verpleegkunde).

Daarnaast werd de animatie ‘Laat je licht schijnen’ gepresenteerd. Hoe oefen je invloed uit op de ontwikkeling van jouw vak, het beleid en de financiering in de zorg? In deze animatie laten de deelnemers van het leiderschapsprogramma hun licht schijnen op hoe we met elkaar het hart van de zorg gezond kunnen houden.

Leadership Mentoring  in Nursing research programma (LMNR)

Het doel van het LMNR is meer groei van toonaangevende onderzoekers binnen de verplegingswetenschap in Nederland. Met meer academische functies voor postdoctorale verpleegkundig onderzoekers. Zo wordt een toekomstige generatie van verpleegkundig leiders gegenereerd.

Afgelopen vrijdag was de slotbijeenkomst “Connecting the Dots- Notes on Nursing 2030”. De livestream van deze presentaties is terug te zien op de website van ZonMw.

Ik sta voor persoonsgerichte zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Zodat zij zo goed mogelijk kunnen functioneren in hun eigen omgeving.

Wendy Oldenmenger Docent Verpleegkunde
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen