Menu English

Openbare les lector Sociaal werk in de superdiverse stad Tina Rahimy

13 juni 2018

In haar openbare les in Arminius geeft Tina Rahimy, verbonden aan Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam, een kritische uiteenzetting van de drie concepten: sociaal werk, stedelijkheid en superdiversiteit. De lector laat zien dat deze begrippen een oude manier van denken over diversiteit en handelen voortzetten.

Naast het introduceren van alternatieve begrippen en andere manieren van denken is Rahimy ook in haar onderzoek op zoek naar nieuwe denkwijzen over inclusie en uitsluiting. De perspectieven van jongeren – hun visie, hoop en kritische kanttekeningen – vormen hierbij een inspiratiebron. Rahimy is op een experimentele en narratieve wijze op zoek naar open, expressieve ruimtes. In deze open ruimtes wordt er plaatsgemaakt voor een verscheidenheid aan uitingen waardoor jongeren vanuit hun belevingswereld een visie over het sociaal werk en een rechtvaardige samenleving formuleren.
In samenwerking met studenten en docenten worden in dit lectoraat nieuwe benaderingen op  ethische vraagstukken en emancipatoire processen onderzocht. Het uiteindelijke streven is om via dit lectoraat een synergie te creëren tussen onderzoek en educatie in het sociale domein.

Tijdens deze bijzondere openbare les verwoorden en verbeelden Tina Rahimy, docent René Akkermans én studenten van de opleiding Social Work van Hogeschool Rotterdam hun visie op inclusie en uitsluiting in het stedelijke bestaan. Zij gaan op zoek naar nieuwe vormen van communities binnen de dynamiek van het stedelijke leven. Deze uiteenzettingen worden begeleid door persoonlijke verhalen en zelfreflectieve intermezzo’s. Tina Rahimy en studente Marissa geven alvast een voorproefje:


Tina Rahimy
Tina Rahimy is politiek-filosoof. Ze studeerde Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit. Haar promotieonderzoek richtte zich op verschillende vormen van politieke betrokkenheid. Rahimy is al een aantal jaar betrokken bij onderzoek en onderwijs aan Hogeschool Rotterdam en Inholland. Zij was eerder actief in stedelijke ontwikkelingen met betrekking tot kunst en cultuur bij o.a. Centrum Beeldende Kunst en De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen