Menu English

Lectorenplatform Circulaire Economie krijgt vervolg

30 maart 2023

Vijftien hogescholen, waaronder de Hogeschool Rotterdam, en drie maatschappelijke partners hebben van Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA subsidie gekregen voor het Lectorenplatform Circulaire Economie 3.0. Hiermee kunnen de hogescholen en hun partners de komende drie jaar verder aan de slag om de circulaire economie dichterbij te brengen. Zo krijgt het Lectorenplatform Circulaire Economie, dat in 2017 is opgericht, een vervolg.

Volgens de voorzitter van het platform, Ton van Kollenburg is en blijft het Lectorenplatform Circulaire Economie een open netwerk. ‘Het is niet alleen voor lectoren en onderzoekers, maar ook voor publieke instellingen, bedrijven en andere geïnteresseerden.’ Trots voegt hij eraan toe: ‘We hebben de afgelopen jaren laten zien dat het bundelen van krachten en kennis écht helpt om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Het is erg mooi dat we de komende drie jaar verder kunnen bouwen op het stevige fundament dat er staat, en samen nóg meer impact kunnen maken om de stevige maatschappelijke uitdagingen waar we met elkaar voor staan het hoofd te bieden.’

Het Lectorenplatform Circulaire Economie heeft de ambitie om lectoren en onderzoekers te verbinden die een onderzoeksagenda hebben rond de circulaire economie. Het hoofddoel: het versnellen van de transitie naar een circulaire economie door kennisontwikkeling, met behulp van praktijkgericht onderzoek. Toekomstige professionals, kennisontwikkeling en kennisdeling staan hierbij centraal.

Vanuit het Kenniscentrum Business Innovation nemen, naast lector Ton van Kollenburg, lector Koen Dittrich en lector Maaike Lyklama à Nijeholt deel.