Menu
  English

  Helma Verstraeten – de Keuninck MSc

  Promovenda

  Helma is verpleegkundige, verloskundige en gezondheidswetenschapper. Zij rondde in 2012 de master Public Health: Health Education and Promotion af aan de Universiteit Maastricht. Daarna werkte ze als verpleegkundige en als projectmedewerker. Sinds 2014 is zij werkzaam als beleidsadviseur bij WVO Zorg. Helma combineert dit vanaf 2019 met de functie van onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie. In september 2020 is zij gestart met haar promotieonderzoek.

  Promotieonderzoek

  Het promotieonderzoek van Helma richt zich op de STIP-Methode voor de preventie en behandeling van probleemgedrag. STIP staat voor de ‘gepersonaliseerde STapsgewijze Integrale aanpak van Probleemgedrag bij mensen met dementie’. Het doel van haar promotieonderzoek is tweeledig:

  1. Onderzoeken van de implementatie aspecten van de STIP-Methode  in de langdurige zorg bij mensen met dementie lijdend aan probleemgedrag.
   Dit onderzoek maakt deel uit van het ZonMw programma Memorabel en is in april 2019 gestart.
  2. Onderzoeken van terminologie en prevalentie van probleemgedrag in Geriatrische Revalidatiezorg.

  Promotoren: Prof. Dr. W.P. Achterberg
  Co-promotoren: Dr. T.J.E.M. Bakker en Dr. C. Ziylan

  “Ik haal veel inspiratie uit het zo goed mogelijk maken van de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven. Het versterken van de verbinding tussen zorg, onderwijs en onderzoek.”

  Helma Verstraeten - de Keuninck Promovenda

  Volg Helma Verstraeten - de Keuninck

  op social media

  Project(en)

  Van Helma Verstraeten – de Keuninck MSc

  Publicatie(s)

  Van Helma Verstraeten – de Keuninck MSc